Virágba borult Washington

Hihetetlen, hogy Hillary Clinton erre a hétvégére időzítette a bejelentést, hogy indul az elnöki posztért. Hiszen az amerikai fővárost most csak egyetlen dolog érdekli: végre nyílnak a cseresznyevirágok!!!!

A Tidal Basin nevű öböl körül 1700 japáncseresznye áll, amelyek áprilisban virágoznak. Már hetekkel korábban lehet olvasni az előrejelzéseket arról, hogy vajon pontosan mikor nyílnak ki, melyik nap lesznek a legszebbek, és hogy mikor érdemes kimenni, hogy elkerüljük a tömeget. Mert ilyenkor tényleg mindenki itt van: a fákhoz legközelebbi megállókban csak minden második metrószerelvény áll meg, különben képtelenség lenne kezelni a tömeget.

DSC_0336

Igen, én is megcsináltam ezt a képet… mint mindenki.

IMG_2724

 

DSC_0351

Mert egyszerűen nem lehet kihagyni a Jefferson-emlékmű + cseresznyevirágok kombinációt, még akkor sem, ha mindenki száz ilyen képet csinál

DSC_0220

 

IMG_2788

 

IMG_2821

Bethesda városának egyik negyedében, Kenwoodban is van 1200 cseresznyefa. Ide is özönlik a tömeg, de kicsit kevesebben, mint a belvárosba. Még üres padot is lehet találni, ahol békésen lehet nézni a mosolyogva fényképezkedő embereket.

DSC_0380

Jelenleg Kenwood minden utcája így néz ki. Egyébként kisebbfajta paloták rejlenek a fák között, ez a város egyik leggazdagabb része.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s