Megint Amerika! blog

2014 augusztus közepén érkeztem ismét az Egyesült Államokba, ezúttal tanulni. A Humphrey ösztöndíjnak köszönhetően a marylandi egyetem újságírás-tanszékén, a Philip Merrill College of Journalism falai között tanultam két féléven át oknyomozó újságírást, adatújságírást és próbáltam kideríteni, itt tudják-e már, mi lesz a hírmédia jövője. Február óta emellett a Washington Postnál vagyok gyakornok, ahol Dana Priest-tel dolgozom egy cikksorozaton.

Nagy előny a nemzetközi csapat is: tizenkét Humphrey-ösztöndíjas egyike voltam az egyetemen, és összesen tizenegy országot képviseltünk. Az indiai és a mexikói kollégával osztozunk egy lakáson még ma is, így minden este kaland kulináris és kulturális értelemben is. Minden nap más főz, közben pedig azon morfondírozunk például, hogy miközben az indiai kormány gyerekszám-csökkentő kampányt folytat, a magyar akkor fenyegetőzik, ha nem szülök eleget. És semmi sem múlja felül az élményt, amikor Priyali megküldi a jó magyar krumplis tésztát Rosie mexikói csilijével – mert minden csípősen az igazi.

Az itt tanultakról és a mindennapi életről szól a Megint Amerika! című blogom, amely elérhető a https://anitakomuves.com/blog/ címen, vagy a felső navigációs sávból.

Advertisements